Holo TV : Holografische 3D Televisie

Onderzoekers hebben de eerste 3D-hologram film gemaakt die bijna in real time speelt

by MetroX on mei.13, 2013, under Nieuws

Onderzoekers hebben de eerste 3D-hologram film gemaakt die bijna in real time speelt

Real-time 3D TV is er bijna.

Hoewel holografische video momenteel mogelijk is, zijn vernieuwingsfrequenties veel te traag voor consumententoepassingen.

Een nieuwe uitvinding verhoogt vernieuwingsfrequenties en kan de weg vrijmaken voor holografische TV binnen de komende tien jaar.

Onderzoekers uit Arizona hebben de eerste 3D-hologram film die bijna speelt in real time gecreëerd. Dit rapporteerden zij. Het is de snelste bekende demonstratie van telepresence, waar een 3D-hologram een scène uit een andere locatie toont.

De sleutel tot de uitvinding is een nieuw soort plastic dat het hologram om de twee seconden kan vernieuwen. Hoewel het te traag is om te kijken naar de World Series met 3D-opmaak, schatten de onderzoekers holografische 3D TV komende zeven tot 10 jaar.

“Het is heel erg dicht bij de realiteit,” zegt natuurkundige Nasser Peyghambarian van de Universiteit van Arizona in Tucson. “Iets dat science fiction was, is iets wat die we vandaag kunnen doen.”

Holografische video is al mogelijk is, zij het moeizaam langzaam. Het Amerikaanse leger registreert vijandelijk gebied met 3D-opmaak. Het team uit Arizona heeft een snellere manier gemaakt om holografische video uit 2008, met een methode waarbij het nog vier minuten duurde om elk frame te genereren, nu na twee jaar van het optimaliseren van het plastic, op slechts twee seconden te reduceren.

Zestien camera’s maken foto’s van een object, waarvan de gegevens worden verwerkt op een PC. Vervolgens schiet de computer de holografische pixels elektronisch naar een andere locatie. De pixels zijn omgevormd tot een optisch signaal en worden overgedragen door een laser op een plastic scherm. Net zoals een projector licht werpt op een wit scherm om een film te spelen.

Wanneer dit licht het scherm raakt, ondergaat het plastic scherm chemische reacties die tijdelijk de meest recente set van beelden in de gegevensstroom opnemen.

Een bepaalde kleur van licht verlicht het plastic en voila! Licht verstrooit op enkel de juiste manier om opnieuw de oorspronkelijke afbeelding te genereren. Dan wordt het plastic gewist voor de volgende afbeelding.

Maar in tegenstelling tot Princess Leia pleit voor hulp, kan het nieuwe hologram niet zweven in de ruimte. In plaats daarvan wordt de Leia afbeelding weergegeven doordat het uitsteekt van het scherm oppervlak. “Star Wars was een geweldige film en we kregen veel feedback vanwege Princess Leia,” zegt Arizona fysicus Pierre-Alexandre Blanche. Maar het idee van een hologram zwevend in de lucht is onmogelijk. “Je moet een scherm hebben, een ondersteuning, om de afbeelding weer te geven.”

Binnen een paar maanden, hoopt het team uit Arizona een holografische video te maken op een tafelblad waarbij een laser van onder een tabel is gepositioneerd.

Voordat holografische apparaten in de woonkamers staan, moeten echter de hologrammen groter en sneller worden. De onderzoekers zullen hun 50 hertz laser moeten upgraden naar een die werkt in gigahertz, het scherm moet groter en de instrumentatie kleiner.

“Maar ik denk niet dat er fundamentele fysica is, dat ons tegen zou kunnen houden,” zegt Peyghambarian.


Leave a Reply

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!